2010. november 28., vasárnap

avokádó-öröm



Egyik kedvenc kajám az avokádókrém, vagy guacamole. Nagyon egyszerű és gyors, egészséges és fincsi. Elég hozzá 1 avokádó, 1 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, pár kanál tejföl/kefír/joghurt, egy kis só, bors. Pirítóssal szuper. Ezra is szereti az avokádót majszolni, egyes népeknél ez a babák első kajája. Nemrég rábukkantam, hogy az avokádót könnyedén lehet otthon csíráztatni, és növényt nevelni belőle. Bele is vágtam ebbe a kalandba rögtön: néhány fogpiszkálót szúrsz az óriási magba és ezek segítségével beállítod egy üvegpohárba a vékonyabb részével lefelé, úgy, h. kb az 1/3-a vízbe érjen. Elvileg pár hét alatt levelet fog hajtani, izgatottan várjuk:) Ja, és szuper faragnivaló is ez a dekoratív óriásmag, csak kreatívan!!

1 megjegyzés:

Eszti írta...

A fák 4–6 éves korukban fordulnak termőre. Szóval van remény! 13 fokos hőmérsékletnél magasabban kell őket tartani, de elvileg kb. -5 fokig túlélnek, így lakásban simán termeszthető, mint a citrom, csak napfény kell neki.