2009. április 11., szombat

Nagypéntek

Tegnap Nagypénteket ünneplendő két jó barátunkkal (Johnnal és Leslievel) egy Chris Tomlin koncertre készültünk. Persze jó kérdés, hogy hogyan lehet ünnepelni Jézus halálát... a csendes szemlélődés, és gyász mintha jobban illene ehhez a naphoz. De közben mégis van ünnepelni valónk is, és nemcsak azért, mert tudjuk már a történet végét. Egyrészt Jézus halála az áldozat a mi bűneinkért, és ezért önmagában győzelem a bűn felett, másrészt a MI Jézusunknak (annak az istennek, akit a magunk képmására formálunk) meg kell halnia. Ezt is ünnepelhetjük.
E kis teológiai kitekintés után most vissza is térek oda, hogy mi történt tegnap.

Nagypéntek itt tegnap olyan volt, hogy szakadt az eső, villámlott, még tornádó-készültség is volt. Valamelyest hasonlóan az elsőhöz. A koncertet, ami amúgy 7-kor kezdődött volna elhalasztották este 9-re azzal a megjegyzéssel, hogy mindenkinek a józan ítélőképességére bízzák, hogy elindul-e ilyen ítéletidőben.

Mi elindultunk... Szinte végig szakadt az eső, villámlott körülöttünk, és ahogy közeledett a 9 óra, úgy egyre elcsigázodtabbak voltunk. Viszont mire odaéertünk elállt az eső. Sőt azt is észrevettük, hogy legtöbben velünk együtt úgy döntöttek, hogy lesz ami lesz, eljönnek.

A színpadon (többek között) Israel Houghtont, Chris Tomlint és Matt Redmant is láthattuk (a két utóbbi a New Breed nevű formációban közösen játszott). Mindig érdekes számomra olyan embereket élőben látni, akiket először a zenéjükön keresztül ismerhettem meg. Jó volt látni, hogy Chris Tomlin, aki annyi nagyszerű dalt írt, egy nagyon lelkes, vidám ember, aki ért a szerepléshez, de azt is el tudta érni, hogy mégse ő legyen a középpontban. Bár este 9 és 12 között már kissé fáradtak voltunk, mégis jó élmény volt. Az az 1-2 Nagypéntekkel kapcsolatos dal, amit játszottak az jelentőségteljessé is vált az este folyamán (pl. a Jézus halálát követő vihart nem volt nehéz elképzelnünk lelki szemeink előtt).

Az alkalomról készítettünk is néhány hihetetlenül jó képet is ;) és itt most meg is mutatunk néhányat. Ha valakit érdekel, tudunk még küldeni hasonló professzionális színpadi fotókat...



Nincsenek megjegyzések: