2011. október 8., szombat

Reggeli-reform 1


Mondhatni araszolva haladgatok az egészségesebb táplálkozás útján. Most úgy döntöttem, hogy először jól kikísérletezem a reggelit, aztán megreformálom a vacsorát, és talán majd az ebéd is sorra kerül egyszer. A napokban találtam és próbáltam ki 2 szuper reggeli receptet, amit szeretnék veletek is megosztani, a Kolláth reggelit és a zöld-turmixot. Az előbbi Endrének is nagyon bejött, az utóbbiból Ezra is evett:) Íme:


Zöld turmix recept innen

bővebb infó itt

Hozzávalók:

  • 60%-ban bármilyen édes gyümölcs (banán, körte, sárgabarack, őszibarack, alma...stb.) Botanikai és emészthetőségi szempontból gyümölcsnek számít a paradicsom, uborka, cukkini is, ezekkel is bátran kísérletezhetünk (pl. zellerlevéllel, petrezselyem levéllel, himalája sóval)
  • 40%-ban bármilyen zöld levél (spenót, sóska, kellevél, kínai kel, saláta, petrezselyem zöldje, zeller zöldje, reteklevél, céklalevél, ehető gyomnövények stb.)
  • annyi tiszta víz, hogy a turmixunk kellemes állagú legyen.

Az édes változat felturbózható bio vanília őrlménnyel, bio narancs vagy citrom illóolajjal, fahéjjal, szegfűszeggel, szükség esetén pici mézzel, a sós változat pedig himalája sóval, zöldfűszerekkel, cihillivel stb.

Tényleg ronda, ezért érdemes valami szép üveg pohárból inni:) és tényleg finom, leginkább almás, körtés íz, a leveleket szinte nem is érezni és 1-2 csepp narancs olajjal isteni!

1 megjegyzés:

Povodör Judit írta...

végre tudlak followolni is :) Nyamiii, ezt meg fogom osztani!!