Hozzávalók:
- 1 csésze darált mák
- 1/4 csésze tönkölybúzadara (én simával csináltam)
- 5-6 csepp bio citromolaj
- 1 csipet bourbon vanília
- 1/4 csésze méz
- 1 csipet só
- 2 csésze növényi tej vagy víz (én kókusztejjel készítettem)
Elkészítése:
- Melegítsük fel a növényi tejet vagy vizet és ha már jó forró, akkor apránként csorgassuk bele a darát.
- Sózzuk meg, és kis lángon, állandó keverés mellett főzzük sűrűre.
- Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a mákot. Keverjük jól el, majd mehet bele a többi ízesítő: a méz, a citromolaj és a vanília.
- Dúsíthatjuk aszaltgyümölcsökkel, mazsolával.
- Töltsük krémespohárba vagy pudingformába, és várjuk meg, míg megdermed.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése