Hozzávalók: 6 dkg török mogyoró, 80 ml méz, 100 g étcsokoládé, 70 g vaj, 100 ml tej
A mogyorót egy teflonos serpenyőben pirítsuk meg. Akkor jó, ha pattogni, sercegni kezd.Még forrón dörzsöljük le róla a héját, majd amilyen finomra lehet, őröljük le.
A tejet, mézet, és vajat forraljuk fel, majd tördeljük bele a csokoládét is.
Húzzuk le a tűzről, és addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
Ekkor keverjük bele a mogyorót.
Én több mogyit és mézet használtam, és nem dörzsöltem le héját, így is fenséges. Nagyon gyorsan kész van, a mogyit szuper gyorsan le lehet darálni kávédarálón.
Jó nyammogást!!
2 megjegyzés:
Szeretünk benneteket :-)
Mi is, cuki hozzászólás:)
Megjegyzés küldése